Dbałość o klienta

 

Sklep prokonsumecki

Płatności

dotpay logo

Polityka prywatności

POLITYKA PRYWATNOŚCI

SKLEPU INTERNETOWEGO LINEN-FASHION.PL

1.    POSTANOWIENIA OGÓLNE

1.1.         Niniejsza polityka prywatności Sklepu Internetowego ma charakter informacyjny, co oznacza że nie jest ona źródłem obowiązków dla Usługobiorców lub Klientów Sklepu Internetowego.

1.2.         Administratorem danych osobowych zbieranych za pośrednictwem Sklepu Internetowego LINEN-FASHION wpisany do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej Rzeczypospolitej Polskiej prowadzonej przez ministra właściwego do spraw gospodarki, posiadający: adres miejsca wykonywania działalności i adres do doręczeń: ul. Warszawska 66 lok. 5, 40-008 Katowice, NIP 9691277357, REGON 243235752, adres poczty elektronicznej: bok@linen-fashion.com, numer telefonu: (+48) 730 055 970 - zwany dalej „Administratorem” i będący jednocześnie Usługodawcą Sklepu Internetowego i Sprzedawcą.

1.3.         Dane osobowe Usługobiorcy i Klienta są przetwarzane zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz.U. 1997 Nr 133, poz. 883 ze zm.) (zwana dalej: Ustawą o ochronie danych osobowych) oraz ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 r. (Dz.U. 2002 Nr 144, poz. 1204 ze zm.).

1.4.         Administrator dokłada szczególnej staranności w celu ochrony interesów osób, których dane dotyczą, a w szczególności zapewnia, że zbierane przez niego dane są przetwarzane zgodnie z prawem; zbierane dla oznaczonych, zgodnych z prawem celów i niepoddawane dalszemu przetwarzaniu niezgodnemu z tymi celami; merytorycznie poprawne i adekwatne w stosunku do celów, w jakich są przetwarzane oraz przechowywane w postaci umożliwiającej identyfikację osób, których dotyczą, nie dłużej niż jest to niezbędne do osiągnięcia celu przetwarzania.

1.5.         Wszelkie słowa, wyrażenia i akronimy występujące na niniejszej stronie i rozpoczynające się dużą literą (np. Sprzedawca, Sklep Internetowy, Usługa Elektroniczna) należy rozumieć zgodnie z ich definicją zawartą w Regulaminie Sklepu Internetowego dostępnym na stronach Sklepu Internetowego.

2.    CEL I ZAKRES ZBIERANIA DANYCH ORAZ ODBIORCY DANYCH

2.1.         Każdorazowo cel, zakres oraz odbiorcy danych przetwarzanych przez Administratora wynika z działań podejmowanych przez Usługobiorcę lub Klienta w Sklepie Internetowym. Przykładowo jeżeli Klient w trakcie składania Zamówienia wybierze odbiór osobisty zamiast przesyłki kurierskiej, to jego dane osobowe będą przetwarzane w celu zawarcia i realizacji Umowy Sprzedaży, ale nie będą już udostępniane przewoźnikowi realizującemu przesyłki na zlecenie Administratora.

2.2.         Możliwe cele zbierania danych osobowych Usługobiorców lub Klientów przez Administratora:

2.2.1.      zawarcie i realizacja Umowy Sprzedaży lub umowy o świadczenie Usługi Elektronicznej (np. Konto).

2.2.2.      marketing bezpośredni własnych produktów lub usług Administratora.

2.3.         Możliwi odbiorcy danych osobowych Klientów Sklepu Internetowego:

2.3.1.      W przypadku Klienta, który korzysta w Sklepie Internetowym ze sposobu dostawy przesyłką kurierską, Administrator udostępnia zebrane dane osobowe Klienta wybranemu przewoźnikowi lub pośrednikowi realizującemu przesyłki na zlecenie Administratora.

2.3.2.      W przypadku Klienta, który korzysta w Sklepie Internetowym ze sposobu płatności elektronicznych lub kartą płatniczą, Administrator udostępnia zebrane dane osobowe Klienta wybranemu podmiotowi obsługującemu powyższe płatności w Sklepie Internetowym.

2.4.         Administrator może przetwarzać następujące dane osobowe Usługobiorców lub Klientów korzystających ze Sklepu Internetowego: imię i nazwisko; adres poczty elektronicznej; numer telefonu kontaktowego; adres dostawy (ulica, numer domu, numer lokalu, kod pocztowy, miasto, kraj), adres zamieszkania/prowadzenia działalności/siedziby (jeżeli jest inny niż adres dostawy). W wypadku Usługobiorców lub Klientów nie będących konsumentami Administrator może przetwarzać dodatkowo nazwę firmy oraz numer identyfikacji podatkowej (NIP) Usługobiorcy lub Klienta.

2.5.         Podanie danych osobowych, o których mowa w punkcie powyżej może być niezbędne do zawarcia i realizacji Umowy Sprzedaży lub umowy o świadczenie Usługi Elektronicznej w Sklepie Internetowym. Każdorazowo zakres wymaganych do zawarcia umowy danych wskazany jest uprzednio na stronie Sklepu Internetowego oraz w Regulaminie Sklepu Internetowego.

3.    COOKIES I DANE EKSPLOATACYJNE

3.1.         Pliki Cookies (ciasteczka) są to niewielkie informacje tekstowe w postaci plików tekstowych, wysyłane przez serwer i zapisywane po stronie osoby odwiedzającej stronę Sklepu Internetowego (np. na dysku twardym komputera, laptopa, czy też na karcie pamięci smartfona – w zależności z jakiego urządzenia korzysta odwiedzający nasz Sklep Internetowy). Szczegółowe informacje dot. plików Cookies, a także historię ich powstania można znaleźć m.in. tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasteczko.

3.2.         Administrator może przetwarzać dane zawarte w plikach Cookies podczas korzystania przez odwiedzających ze strony Sklepu Internetowego w następujących celach:

3.2.1.      identyfikacji użytkowników jako zalogowanych na Witrynie i pokazywania, że są zalogowani;

3.2.2.      prezentowania treści multimedialnych;

3.2.3.      zapamiętywania towarów dodanych do koszyka w celu złożenia zamówienia;

3.2.4.      zapamiętywania danych z wypełnianych formularzy zamówienia, ankiet lub danych logowania do Witryny;

3.2.5.      dostosowywania zawartości strony Witryny do indywidualnych preferencji użytkownika (np. dotyczących kolorów, rozmiaru czcionki, układu strony) oraz optymalizacji korzystania ze stron Witryny;

3.2.6.      prowadzenia anonimowych statystyk przedstawiających sposób korzystania z Witryny oraz badania potrzeb użytkowników, z wyłączeniem personalnej identyfikacji użytkownika, dotyczy tego Google Analytics oraz Google AdWords - tagi remarketingowe.

3.3.         Rodzaje plików Cookies, które używa Sklep internetowy.

3.3.1.      Trwałe i tymczasowe – w zależności od czasu przez jaki są one przechowywane na dysku twardym Twojego komputera, laptopa, czy też na karcie pamięci smartfona, z którego korzystasz odwiedzając naszą Witrynę. Pliki tymczasowe to pliki Cookies, które przechowywane są przez stosunkowo krótki okres czasu – usuwane są w momencie wylogowania z naszej Witryny, opuszczenia strony Witryny lub zamknięcia przeglądarki internetowej, z której korzystasz. Pliki tymczasowe są też z tego powodu często określone plikami sesyjnymi. Pliki trwałe (nazywane również plikami stałymi) to pliki Cookies, które z reguły przechowywane są przez okres dłuższy niż w przypadku plików tymczasowych – okres ich przechowywania trwa przez czas określony w parametrach danego pliku Cookies albo do momentu ich samodzielnego usunięcia przez Ciebie.

3.3.2.      Własne i zewnętrzne – w zależności od tego, czy dany plik Cookies pochodzi bezpośrednio z Witryny, czy też ze strony podmiotu trzeciego za pośrednictwem Witryny (np. w wypadku udostępnienia powierzchni Witryny jednej z sieci reklamowych lub prowadzenia anonimowych statystyk przy wykorzystaniu Google Analytics oraz Google AdWords - tagi remarketingowe). W tym wypadku zalecamy również zapoznanie się z polityką Cookies lub polityką prywatności danego podmiotu trzeciego.

3.4.         Poniżej znajdą Państwo szczegółową informację o celu i rodzaju plików Cookies używanych na naszej Witrynie:

3.4.1.      Cookies używane przez oprogramowanie Shoper i cel ich zastosowania:

3.4.1.1.      smuuid” - id sesji użytkownika,

3.4.1.2.      Shoper5_lp-pl_PL” – aktualnie wybrana wersja językowa,

3.4.1.3.      poll_vote_1” - oddanie głosu w ankiecie,

3.4.1.4.      cookie_read” - akceptacja plików Cookies.

3.4.2.      Cookies używane przez Google Analytics umożliwiają anonimowe zbieranie przez Google informacji i przekazywanie danych na temat trendów bez identyfikowania poszczególnych użytkowników.

3.4.2.1.      __utma”

3.4.2.2.      __utmb”

3.4.2.3.      __utmz”

3.4.2.4.      __utmc”)

3.4.3.      Cookies używane przez Facebook wykorzystywane są w celu monitorowania i analizowania użytkowania produktów i usług Facebook, dostarczania, analizowania i udoskonalania reklam oraz umożliwiania korzystania z funkcji i zapisywania informacji o użytkowniku.

3.4.3.1.      datr”

3.4.3.2.      fr”

3.4.3.3.      locale”

3.4.3.4.      lu”

3.4.3.5.      x-src”

3.4.4.      Informację, czy dany plik Cookies jest trwały, tymczasowy, własny czy zewnętrzny, a także termin jego przechowywania można także uzyskać korzystając z odpowiednich opcji własnej przeglądarki internetowej – w tym celu odsyłamy do działu pomocy przeglądarki internetowej.

3.5.         Standardowo większość przeglądarek internetowych dostępnych na rynku domyślnie akceptuje zapisywanie plików Cookies. Każdy ma możliwość określenia warunków korzystania z plików Cookies za pomocą ustawień własnej przeglądarki internetowej. Oznacza to, że można np. częściowo ograniczyć (np. czasowo) lub całkowicie wyłączyć możliwość zapisywania plików Cookies – w tym ostatnim wypadku jednak może to mieć wpływ na niektóre funkcjonalności Sklepu Internetowego (przykładowo niemożliwym może okazać się przejście ścieżki Zamówienia poprzez Formularz Zamówienia z uwagi na niezapamiętywanie Produktów w koszyku podczas kolejnych kroków składania Zamówienia).

3.6.         Ustawienia przeglądarki internetowej w zakresie plików Cookies są istotne z punktu widzenia zgody na korzystanie z plików Cookies przez nasz Sklep Internetowy – zgodnie z przepisami taka zgoda może być również wyrażona poprzez ustawienia przeglądarki internetowej. W braku wyrażenia takiej zgody należy odpowiednio zmienić ustawienia przeglądarki internetowej w zakresie plików Cookies.

3.7.         Szczegółowe informacje na temat zmiany ustawień dotyczących plików Cookies oraz ich samodzielnego usuwania w najpopularniejszych przeglądarkach internetowych dostępne są w dziale pomocy przeglądarki internetowej oraz na poniższych stronach (wystarczy kliknąć w dany link):

·            w przeglądarce Chrome

·            w przeglądarce Firefox

·            w przeglądarce Internet Explorer

·            w przeglądarce Opera

·            w przeglądarce Safari

3.8.         Administrator przetwarza również zanonimizowane dane eksploatacyjne związane z korzystaniem ze Sklepu Internetowego (tzw. logi – adres IP, domena) do generowania statystyk pomocnych w administrowaniu Sklepem Internetowym. Dane te mają charakter zbiorczy i anonimowy, tj. nie zawierają cech identyfikujących osoby odwiedzające stronę Sklepu Internetowego. Logi nie są ujawniane osobom trzecim.

4.    PODSTAWA PRZETWARZANIA DANYCH

4.1.         Podanie danych osobowych przez Usługobiorcę lub Klienta jest dobrowolne, aczkolwiek niepodanie wskazanych w na stronie Sklepu Internetowego oraz w Regulaminie Sklepu Internetowego danych osobowych niezbędnych do zawarcia i realizacji Umowy Sprzedaży lub umowy o świadczenie Usługi Elektronicznej skutkuje brakiem możliwości zawarcia tejże umowy.

4.2.         Podstawą przetwarzania danych osobowych Usługobiorcy lub Klienta jest konieczność realizacji umowy, której jest stroną lub podjęcia na jego żądanie działań przed jej zawarciem. W przypadku przetwarzania danych w celu marketingu bezpośredniego własnych produktów lub usług Administratora podstawą takiego przetwarzania jest (1) uprzednia zgoda Usługobiorcy lub Klienta lub (2) wypełnienie prawnie usprawiedliwionych celów realizowanych przez Administratora (zgodnie z art. 23 ust. 4 Ustawy o ochronie danych osobowych za prawnie usprawiedliwiony cel uważa się w szczególności marketing bezpośredni własnych produktów lub usług Administratora).

5.    PRAWO KONTROLI, DOSTĘPU DO TREŚCI SWOICH DANYCH ORAZ ICH POPRAWIANIA

5.1.         Usługobiorca lub Klient ma prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich poprawiania.

5.2.         Każdej osobie przysługuje prawo do kontroli przetwarzania danych, które jej dotyczą, zawartych w zbiorze danych Administratora, a zwłaszcza prawo do: żądania uzupełnienia, uaktualnienia, sprostowania danych osobowych, czasowego lub stałego wstrzymania ich przetwarzania lub ich usunięcia, jeżeli są one niekompletne, nieaktualne, nieprawdziwe lub zostały zebrane z naruszeniem ustawy albo są już zbędne do realizacji celu, dla którego zostały zebrane.

5.3.         W przypadku udzielenia przez Usługobiorcę lub Klienta zgody na przetwarzanie danych w celu marketingu bezpośredniego własnych produktów lub usług Administratora zgoda może być odwołana w każdym czasie.

5.4.         W przypadku gdy Administrator zamierza przetwarzać lub przetwarza dane Usługobiorcy lub Klienta w celu marketingu bezpośredniego własnych produktów lub usług Administratora, osoba której dane dotyczą uprawniona jest także do (1) wniesienia pisemnego, umotywowanego żądania zaprzestania przetwarzania jej danych ze względu na jej szczególną sytuację lub do (2) wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania jej danych.

5.5.         W celu realizacji uprawnień, o których mowa powyżej można korzystać z opcji dostępnych w ramach Konta lub Newslettera lub poprzez przesłanie stosownej wiadomości pisemnie lub pocztą elektroniczną na adres Administratora wskazany na wstępie niniejszej polityki prywatności.

6.    POSTANOWIENIA KOŃCOWE

6.1.         Sklep Internetowy może zawierać odnośniki do innych stron internetowych. Administrator namawia by po przejściu na inne strony, zapoznać się z polityką prywatności tam ustaloną. Niniejsza polityka prywatności dotyczy tylko niniejszego Sklepu Internetowego.

6.2.         Administrator stosuje środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych osobowych odpowiednią do zagrożeń oraz kategorii danych objętych ochroną, a w szczególności zabezpiecza dane przed ich udostępnieniem osobom nieupoważnionym, zabraniem przez osobę nieuprawnioną, przetwarzaniem z naruszeniem obowiązujących przepisów oraz zmianą, utratą, uszkodzeniem lub zniszczeniem.

6.3.         odpowiednią udostępnia następujące środki techniczne zapobiegające pozyskiwaniu i modyfikowaniu przez osoby nieuprawnione, danych osobowych przesyłanych drogą elektroniczną:

6.3.1.      Zabezpieczenie zbioru danych przed nieuprawnionym dostępem.

6.3.2.      Dostęp do Konta jedynie po podaniu indywidualnego loginu i hasła.

Zniżki do 50%

Zniżki przy zakupie:

200 zł - 20%

500 zł - 30%

1000 zł - 50%

Nasz ekskluzywny asortyment wykonany jest z wysokiej jakości bawełny egipskiej i zalicza się do niego m.in. ekskluzywna pościel z bawełny egipskiej satyna, ręczniki z bawełny egipskiej, szlafroki z bawełny egipskiej/bambusa oraz dywaniki łazienkowe z bawełny egipskiej. Pościel oraz obrusy szyte są z satyny bawełnianej o jakości 280 oraz 560 thread count z bardzo dużą dokładnością. Dla klientów pragnących unikatowych tkanin o ponad przeciętnej jakości i delikatności, możemy zaoferować luksusową pościel wykonaną z krystalicznej satyny 1000 thread count, która będzie wyglądać zdumiewająco w każdej sypialni oraz jako pościel w pokoju hotelowym. Natomiast, ręczniki z bawełny egipskiej, ręczniki hotelowe to: 650 GSM, 770 GSM oraz ekskluzywne ręczniki 900 GSM. Taka grubość bawełny egipskiej zapewnia nieskazitelną puszystość oraz bardzo dobre właściwości chłonne, a zarazem dużą wytrzymałość. Każda wykonana pościel, obrusy na wymiar odznaczają się dużą dbałością o szczegóły oraz dostosowaniem do potrzeb klienta. Zachęcamy do kontaktu z nami i zapytania o nasz katalog elektroniczny, w którym znajduje się pościel z bawełny egipskiej, obrusy i przykładowe wzory ekskluzywnej pościeli. Więcej informacji o bawełnie egipskiej oraz o naszych ekskluzywnych tkaninach znajdą Państwo w zakładce: bawełna egipska, ekskluzywna pościel oraz obrusy. W naszym sklepie internetowym mogą Państwo również zakupić markowe ubrania tj. krawaty, bokserki, paski, spodnie, bieliznę męską/damską, koszulki, a także szlafroki satynowe.

 

Prawa autorskie © : Żadna część, zdjęcia lub treści z tej strony nie mogą być powielane, modyfikowane lub kopiowane w jakikolwiek sposób bez uprzedniej pisemnej zgody Linen-fashion.

 

Wszelkie znaki towarowe prezentowane na tej witrynie zostały użyte w celach informacyjnych i należą one do ich właścicieli. Linen-fashion nie posiada żadnych powiązań gospodarczych z uprawnionymi do znaków towarowych. Więcej o nas można przeczytać w Regulaminie oraz Polityce Prywatności.

Sklep internetowy Shoper.pl